0
(0)

5 λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ!Το μακιγιάζ είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα! Αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας και μας κάνει να νιώθουμε πιο όμορφες και περιποιημένες!

Πόσες φορές όμως έχουμε κάνει λάθη στο μακιγιάζ μας τα οποία έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα; Για όλες μας υπήρξε η στιγμή που κοιτώντας παλιές φωτογραφίες μας, συνηδειτοποίησαμε ότι κάτι κάναμε λάθος και σαμποτάραμε το look μας, έτσι δεν είναι;

Πάμε να δούμε μαζί τα 5 πιο σημαντικά λάθη που μπορεί να κάνουμε και πως να τα αποφύγουμε!

Λάθος χρώμα στα φρύδια

Όπως όλες ξέρουμε τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου! Το σωστό σχήμα και ο σωστός τόνος μπορούν να αναδείξουν τα μάτια σου και να αλλάξουν όλο το πρόσωπο σου! Είναι πολύ ωραίο λοιπόν, να τονίζεις και να διορθώνεις το σχήμα των φρυδιών σου με κάποιο προϊόν μακιγιάζ, προσοχή όμως γιατί η λάθος απόχρωση θα κάνει το αποτέλεσμα να δείχνει ψεύτικο, κάτι τελείως αντιαισθητικό!

Αν έχεις σκούρα φρύδια, μία απόχρωση ένα με δύο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό σου χρώμα θα τονίσει τα φρύδια σου με φυσικό τρόπο. Ενώ αν τα φρύδια σου είναι ανοιχτόχρωμα προτίμησε μία απόχρωση ένα με δύο τόνους πιο σκούρα από την απόχρωση τους.

Λάθος περίγραμμα στα χείλη

Το μολύβι χειλιών είναι το τέλειο προϊόν για τέλειο χρώμα στα χείλη, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί σωστά. Αν κάνεις το λάθος να σχηματίζεις με το μολύβι μόνο το περίγραμμα των χειλιών, σταμάτησε το τώρα! Αντί αυτού γέμισε με το μολύβι όλα τα χείλη σου, έτσι θα δημιουργήσεις μία βάση για το κραγιόν σου. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις την περίπτωση να φύγει το κραγιόν σου με αντιαισθητικό τρόπο, αφήνοντας ένα άσχημο περίγραμμα, σε περίπτωση που ας πούμε φάς κάτι και ξεθωριάσει το κραγιόν σου.

Υπερβολικό contouring

Φυσικά το contouring μπορεί να κάνει θαύματα στο μακιγιάζ, μπορεί όμως να έχει και καταστροφικά αποτελέσματα αν το παρακάνεις! Ξεκίνα πάντα απλώνοντας μία μικρή ποσότητα και αν χρειαστεί προσθέτεις και άλλο! Είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις πιο έντονο αν χρειαστεί, παρά να αφαιρέσεις! Σε τέτοια περίπτωση πιθανόν να χρειαστεί να ξανακάνεις το μακιγιάζ σου από την αρχή!

Πολύ ποσότητα πούδρας

Η πούδρα είναι απαραίτητη για να δώσει κάλυψη στην επιδερμίδα σου αποτρέποντας την λιπαρότητα. Αν όμως το παρακάνεις με την ποσότητα, το μόνο που θα καταφέρεις έιναι να έχεις θαμπή όψη και να προσθέσεις λίγα χρόνια στο πρόσωπο σου. Προτίμησε να βάλεις πούδρα μόνο στα σημεία που το χρειάζεσαι όπως η ζώνη Τ και τα μάγουλα σου. Ή αλλιώς επέλεξε μία διάφανη πούδρα την οποία θα απλώσεις πάνω από το make up σου για να σταθεροποίησεις το αποτέλεσμα και να αποφύγεις την λιπαρότητα, εξασφαλίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ξεχνάς το ρουζ

Το ρουζ είναι ο πιο έυκολος και γρήγορος τρόπος να προσθέσεις φρεσκάδα και λάμψη στο πρόσωπο σου στην στιγμή! Για να βρείς το ιδανικό για σένα απλά τσίμπησε τα μάγουλα σου ώστε να κοκκκινήσουν ελαφρά. Επέλεξε ένα ρουζ σε παρόμοια απόχρωση και εξασφάλισε το χρώμα της “υγείας” στα μάγουλα σου!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Please follow and like us: