0
(0)

Τα μαλλιά μας για να είναι υγιή και να δείχνουν όμορφα το καλοκαίρι χρειάζονται ειδική περιποίηση. Ο ήλιος, η υγρασία, το νερό της θάλασσας και της πισίνας τα ταλαιπωρούν. Έτσι τα μαλλιά γίνονται ξηρά, φριζάρουν και ξεθωριάζει το χρώμα τους. Όμως με την κατάλληλη περιποίηση και προστασία μπορούμε να τα διατηρήσουμε όμορφα.

1. Απόφυγε το πιστολάκι και τα θερμαντικά εργαλεία. Προτίμησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά και να μην τα επιβαρύνεις περισσότερο. Αν όμως δεν μπορείς χωρίς αυτά προστάτεψε τα μαλλιά σου με ειδικά προιόντα κατά της θερμότητας.

2. Φρέσκαρε το κούρεμα σου. Το καλοκαίρι λόγω του έντονου ήλιου τα μαλλιά αφυδατώνονται και οι άκρες των μαλλιών ξεραίνονται και καταστρέφονται. Για αυτό φρόντισε να κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου μία φορά τον μήνα.

3. Το καλοκαίρι τα μαλλιά χρειάζονται έξτρα ενυδάτωση. Φρόντισε τα με τα κατάλληλα προιόντα. Για περισσότερη ενυδάτωση προτίμησε ένα γαλάκτωμα που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα κάνε μία μάσκα ενυδάτωσης 1-2 φορές την εβδομάδα. Αν έχεις την δυνατότητα άπλωσε την πριν κοιμηθείς και άφησε την να δράσει όλη την νύχτα.

4. Στην παραλία προστάτεψε τα μαλλιά σου με ενα αντιηλιακό μαλλιών. Μετά την εφαρμογή χτένισε τα μαλλιά σου με μία χτένα ώστε το προιόν να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών.

5. Μην ξεχνάς να φοράς καπέλο. Προστατεύει και δίνει στυλ.

6. Το χλώριο και το αλάτι καταστρέφουν την τρίχα για αυτό μετά απο κάθε βουτιά ξέπλυνε τα μαλλιά σου με άφθονο νερό.

7. Αν έχεις βαμμένα μαλλιά, για να αποφύγεις το ξεθώριασμαν χρησιμοποίησε ειδικά προιόντα που έχουν δημιουργηθεί για βαμμένα μαλλιά.

8. Για περισσότερη λάμψη, στο λούσιμο ξέβγαλε τα μαλλιά σου με χλιαρό προς κρύο νερό.

9. Η εξωτερική ενυδάτωση δεν αρκεί για αυτό μην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό.

10. Απόφυγε τις πολύ σφιχτές αλογοουρές γιατί η τρίχα ναποδυναμώνεται και σπάει.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Please follow and like us: